16η αγωνιστικη Γ εθνικησ: ΑΕΚομοτηνησ - ΓΑΣ Κομοτηνη 74-65

Στη δεύτερη παράταση κρίθηκε το τοπικό ντέρμπι, όπου η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 74-65

 

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο έγινε το ματς της 16ης αγωνιστικής. Οι παίκτες μας μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και πιέζοντας πολύ τα guards των αντιπάλων, έπαιξαν δυνατή άμυνα και μπόρεσαν και έτρεξαν αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ήταν υπέρ μας με 23-11. Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο, η ΑΕΚ αντέδρασε, έσφιξε την άμυνά της και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση, σταμάτησε την ομάδα μας επιθετικά, όπου οι παίκτες μας πέτυχαν μόνο δυο πόντους. Στο διάστημα αυτό υπήρξε και το τρίτο φάουλ του Σιμάκη ύστερα από τεχνική ποινή που δέχθηκε, και η παραμονή του στον πάγκο για το υπόλοιπο του α' ημιχρόνου. Με επιμέρους σκορ 19-2, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 46-41 στο ημίχρονο.

Τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, το σκορ συνεχώς άλλαζε πότε για το ΓΑΣ, πότε για την ΑΕΚ. Καμία ομάδα δεν ξέφυγε με διαφορά ασφαλείας. Με την ΑΕΚ να προηγείται έναν πόντο και έχοντας την μπάλα, οι παίκτες μας έκαναν φάουλ στον Χοντρόπουλο, ο οποίος ευστόχησε και στις δυο βολές, δίνοντας πλεονέκτημα τριών πόντων, δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ματς. Το φάουλ αυτό ήταν το 5ο για τον Σιμάκη, και ο παίκτης μας δεν μπόρεσε να βοηθήσει άλλο την ομάδα μας. Μετά το time out όμως του ΓΑΣ, ο Καναράς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στέλνοντας το ματς στην παράταση καθώς το τελευταίο σουτ της ΑΕΚ, μετά απο δικό της time out δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη παράταση κύλησε όμοια με όλο το υπόλοιπο ματς. Η ΑΕΚ προηγήθηκε δυο πόντους, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αλλά ο Χατζηδημητρίου κερδίζοντας φάουλ σε σουτ τριών πόντων, ευστόχησε στις δυο από τις τρεις και το ματς οδηγήθηκε και πάλι σε νέα παράταση καθώς η ΑΕΚ αστόχησε στην τελευταία της επίθεση.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης παράτασης ο παίκτης της ΑΕΚ, Κουτσοβασίλης ευστόχησε σε δυο απανωτά τρίποντα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ και οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να απαντήσουν άμεσα και παρά την τεράστια προσπάθεια τους στην άμυνα, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο στην επίθεση. Με το σκορ 71-65, δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς, οι παίκτες των δυο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν και άρχισαν να ανταλλάσουν χειραψίες, αλλά ο Παλλάκης συνέχισε μόνος του και σκόραρε τους τρεις μοναδικούς του πόντους, γράφοντας το τελικό 74-65.

Σημαντική η απουσία του τραυματία Βελή για την ομάδα μας, σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όπου θα πρόσφερε πολλά με την εμπειρία του. Η ομάδα μας μετά την ανανέωση που επιχείρησε το Καλοκαίρι, βελτιώνει την απόδοσή της συνεχώς και συνεχίζει την προσπάθειά της.  Αξιοσημείωτο του παιχνιδιού η συμμετοχή 10 λεπτών και των δυο εφήβων μας (Κολεντζαρίδης και Σαβββίδης) σε ένα τόσο δύσκολο ματς, οι οποίοι τα κατάφεραν περίφημα.

Συγχαρητήρια σε όλους του φιλάθλους που γέμισαν ασφυτικά το γήπεδο και χειροκρότησαν και τις δυο ομάδες.

Δεκάλεπτα: 11-23, 30-25 (μίχρονο), 46-41, 56-56(κ.α.), 63-63(α΄ παρ.), 74-65

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κοκκινόπουλος): Σταματέλος 11, Χονδρόπουλος 10 (1), Βάκρινος 6 (2), Λεχούδης 13, Βαχαρίδης, Κουτσοβασίλης 25 (4), Καραμπέκης 6, Παλάκης 3, Λέφης, Μπορμπίδης.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σαββίδης, Κολεντσαρίδης 2, Σκεμπής 2, Αθανασίου, Χατζηδημητρίου 15, Κανάρας 7 (1), Σιμάκης 11 (1), Καλατζής 8 (2), Καραμπέκης, Χαλήλ 20.

Επόμενο παιχνίδι, στην έδρα μας, με την Αγία Βαρβάρα Καβάλας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.