ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΧΑΝΘ 84-78

Πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τον ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας όλη τη χρονιά, κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 84-78. Οι απουσίες, λόγω τραυματισμών βασικών παικτών (Βελή-Μαγκώνης), και οι συνεχόμενες ήττες, δεν επηρέασαν την ομάδα, η οποία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και νίκησε δίκαια την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 84-78.

Ο ΓΑΣ, ως συνήθως, μπήκε δυνατά στην αρχή του παιχνιδιού, έπαιξε καλή άμυνα στους σκόρερ των γηπεδούχων (Αμπατζά και Ζιάκα) και πήρε από την αρχή διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο με 23-15. Στο β δεκάλεπτο, η ΧΑΝΘ αντεπιτέθηκε και κατάφερε να πετύχει εύκολα καλάθια, σκοράροντας στο διάστημα αυτό 25 πόντους (Ζιάκας 11π με 2 τρίποντα). Η καλή επιθετική ημέρα όμως του ΓΑΣ (23 πόντους) κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, και το ημίχρονο έκλεισε με 46 – 40. Στο γ δεκάλεπτο, η αγχωμένη πλέον ΧΑΝΘ, έκανε την ύστατη προσπάθεια τροφοδοτώντας στη ρακέτα τον Μελίδη, ο ΓΑΣ υπέπεσε σε λάθος επιλογές και το σκορ έκλεισε στο 62-59. Οι παίκτες όμως της ομάδας μας μπήκαν αποφασισμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανέβασαν την αμυντική τους απόδοση (ο Ζιάκας δεν μπόρεσε να σκοράρει στο β ημίχρονο) και πήρε τη νίκη εύκολα καθώς η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 12 πόντους.

Η πολυπόθητη νίκη επιτεύχθηκε με ομαδικές προσπάθειες, εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ, 78% 1π, 57% 2π, 53 % 3π, πλουραλισμό στην επίθεση και λίγα λάθη (7).

Αξιοσημείωτο γεγονός, η παρουσία του Μιχάλη Γιαννουζάκου στον πάγκο της ΧΑΝΘ (υπεύθυνος στα τμήματα του ιστορικού συλλόγου, απ’ όπου και προέρχεται) καθώς μας ξύπνησε ευχάριστες μνήμες από την προσφορά του στην ομάδα μας ως coach, στα ωραία χρόνια που αγωνιζόμασταν στην Α2. Ευχόμαστε σε αυτόν και στο φιλικό σωματείο της ΧΑΝΘ, καλή συνέχεια.

Δεκάλεπτα: 23-15, 46-40, 62-59, 84-78

Διαιτητές: Παπαδόπουλος-Τσιαπλής

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος, Διαμαντίδης 7, Μανάκας, Λεχούδης 16 (3), Ντίνας 23 (4), Κατσαούνης, Μπεκρής 21 (2), Καλατζής 4, Στασινόπουλος, Χαλήλ 13.

ΧΑΝΘ (ΓκαΙτατζής): Αμπατζάς 9 (2), Πρωτούλης 10, Ματενίδης 9 (2), Ζιάκας 11 (2), Σικαλίδης 9, Ελευθεριάδης 4, Νεοφύτου 6, Μελίδης 14, Παπαχρήστου 6, Σταματέλος.

Επόμενο παιχνίδι στη γειτονική Ξάνθη, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Καλή ψήφο.