Νεοκλησ Λεμονιδησ: Ειμαστε ετοιμοι για την Β' Εθνικη

Με τον Νεοκλή Λεμονίδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει το Rodopi Sports. Ο έμπειρος τεχνικός του ΓΑΣ Κομοτηνή αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο του για να μας εξηγήσει καλύτερα το τι μέλη γενέσθαι στην ομάδα του αντρικού που φέτος θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Αυτό που κρατάμε από την ολιγόλεπτη κουβεντούλα που είχαμε με τον  couts είναι η αισιοδοξία που μας έβγαζε για την πορεία του ΓΑΣ την επόμενη περίοδο.


Νεοκλή καλησπέρα, πες μας πρώτα από όλα αν η ομάδα θα είναι έτοιμη για το δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας.

Ναι, η ομάδα είναι έτοιμη ή σχεδόν έτοιμη. Απλώς πρέπει να κάνουμε μια ή δυο προσθήκες για να γίνει ακόμα πιο πλήρης. Ξεκινάμε στις 21 Αυγούστου. Ψάχνουμε οπωσδήποτε έναν άσο γιατί μας έφυγε ο Μασλαρινός και έτσι πρέπει να καλύψουμε τη θέση του, πιστεύω πως κάθε μπασκετική ομάδα στη δωδεκάδα πρέπει να έχει τρία play maker. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε δυο καθαρά. Από εκεί και μετά αν θα βρούμε κάποιο τεσσάρι για να βοηθήσει τον Λεχούδη Κίμωνα στη θέση του.

Το καλό είναι πως η ομάδα έχει κρατήσει τον περσινό κορμό της. Ωστόσο το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι σαφώς πιο απαιτητικό. Αυτό τι σημαίνει, χρειάζεται περισσότερη δουλειά; Χρειάζεται να μπουν οι παίκτες σε μια άλλη ψυχολογία;

Σίγουρα είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα, πολύ ανταγωνιστικό και χαίρομαι γι’ αυτό γιατί θα συμμετέχουμε σε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί πέρυσι να σκεφτείτε πως κάναμε μόνο τέσσερις ήττες. Η ομάδα η ίδια είναι στο επίπεδο της Β΄Εθνικής. Δουλειά σίγουρα χρειάζεται περισσότερο από όλους, από εμένα, από τα παιδιά και από τη διοίκηση. Σκεφτείτε μόνο πως στη Βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχουν ομάδες της Α2, υπάρχουν  μόνο Λαγκαδάς και ο Φίλιππος Βεροίας. Επομένως όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στη Β΄Εθνική που είναι στο Βορρά. Ναι, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, πολύ δύσκολο. Τέσσερις ομάδες πέφτουν από τις δεκατέσσερις. Χρειάζεται σαφώς μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας.

Αυτή η προσπάθεια δε θα πρέπει κάποια στιγμή να τη δει και λίγο διαφορετικά ο κόσμος της Κομοτηνής; Πέρυσι το γήπεδο γέμισε κάποιες φορές, αλλά φέτος ο κόσμος δε θα πρέπει να είναι πιο κοντά στην ομάδα;

Κοιτάξτε, είμαι της άποψης ότι πρώτα πρέπει να δώσεις και μετά να πάρεις. Δηλαδή να δημιουργήσεις μια ομάδα καλή και ο κόσμος θα έρθει. Αυτό κάναμε και πέρυσι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, ήταν άδειο το γήπεδο. Στις τελευταίες τέσσερις πέντε αγωνιστικές που ήταν και τα κρίσιμα παιχνίδια με τις ομάδες που διεκδικούσαν και αυτές την άνοδο ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Έχοντας ανέβει κατηγορία θεωρώ πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί και πάλι. Πάντα το λέω πως ομάδα χωρίς κόσμο δεν έχει νόημα να υπάρχει.

Ακαδημία, ένα μεγάλο κομμάτι του συλλόγου. Βλέπεις πως σε μερικά χρόνια από τώρα παιδιά από εκεί θα ανδρώσουν την ομάδα;

Φέτος δουλέψαμε πολύ στις ακαδημίες. Κάναμε και κάποιες εκδηλώσεις και με το 3 on3 στην πλατεία και με το camp που κάναμε στο 2ο Λύκειο. Θα δουλέψουμε σε ένα διαφορετικό πλάνο του χρόνου. Έχουμε συνεννοηθεί όλοι οι προπονητές, πράγμα που δε γινόταν άλλες χρονιές. Δηλαδή θα είμαστε πιο οργανωμένοι στο κομμάτι των ακαδημιών. Ευελπιστώ και πιστεύω πως θα έχουμε και περισσότερα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσουμε και στόχο έχουμε εκτός από το να γυμνάζουμε τα παιδιά της πόλης, να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αφενός να βγάλουμε και κάποιους παίκτες. Δε θα είναι εσαεί οι δικοί μας οι παίκτες και δεν μπορούμε να στηριζόμαστε και πάντα στους φοιτητές. Κομοτηναίοι είναι που στηρίζουν την ομάδα και φοιτητές που μας βοηθάνε. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τα παιδιά, ανέκαθεν είχαμε καλά παιδιά στις ακαδημίες παιδικού και εφηβικού αλλά μόλις το παιδί περάσει φοιτητής αν εγκαταλείψει το μπάσκετ η ομάδα τι μπορεί να κάνει; Από την περσινή εφηβική μας ομάδα 1,5 παίκτης συνέχισε να παίζει μπάσκετ. Λίγο οι σχολές, λίγο τα μαθήματα, δε βρίσκουν τις συνθήκες που θέλουν στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι στο σπίτι τους. Κοιτάζουν το πανεπιστήμιο και στην ουσία σταματούν το μπάσκετ. Πρέπει και οι ίδιοι να το θέλουν αυτό, να συνεχίσουν το μπάσκετ ώστε να υπάρχουν παίκτες και εδώ.

Στο σύλλογο και στο ΔΣ έχουν μπει αρκετά νέα πρόσωπα. Αυτό δίνει διαφορετική ψυχολογία στην αντρική ομάδα ή δεν επηρεάζει καθόλου τους παίκτες;

Και σε εμένα τον ίδιο δίνει διαφορετική ψυχολογία, όχι μόνο στους παίκτες. Φυσικά και τους επηρεάζει και θέλουμε να βλέπουμε καινούρια πρόσωπα. Και εμείς που αποτελούμε την ομάδα, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος. Οι ίδιοι οι παράγοντες που ασχολούνται χρόνια με τη διοίκηση θέλουν να απεμπλακούν με κάποιο τρόπο όσο και αν έχει γίνει κομμάτι της ζωής τους ο ΓΑΣ. Θέλουν να ανανεώσουν τον σύλλογο και κάνουν προσπάθειες γι΄αυτό.  Ελπίζω ότι φέτος θα γίνει μια αρχή για να γίνει αυτή η ανανέωση. Μπήκαν κάποια καινούρια πρόσωπα, ενδιαφέροντα, γνωστά, σημαντικά πρόσωπα και φαίνονται με όρεξη και με μεράκι να δουλέψουν.

Για να κλείσουμε, ο ΓΑΣ θα τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία;

Νομίζω πως θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορέσουμε να βρούμε έναν play maker που θα στελεχώσει την ομάδα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έμπειρα, νομίζω πως θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο αν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή. Αν ο Μασλαρινός έμενε στην ομάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, σίγουρα η απουσία του είναι σημαντική. Να τονίσω πως δε θέλω να υποβιβάσω τα άλλα δυο παιδιά που είναι ικανότατα, αλλά το πρωτάθλημα δε βγαίνει με δυο play maker. Ο Ρυακιωτάκης δεν έπαιξε στην ουσία καθόλου πέρυσι, ήρθε μετά τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα, μόνο με τον Διαμαντίδη η χρονιά δε βγαίνει. Η απόκτηση play maker θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, διαφορετικά θα πρέπει να κινηθούμε με τα υπάρχοντα παιδιά. Ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε, με τη βοήθεια του κόσμου θα κρατήσουμε την έδρα μας δυνατή και απόρθητη.