ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2015-2016

Ξεκινάνε οι προπονήσεις των μικρών μας αθλητών. Από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, τα δυο κλειστά γυμναστήρια του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν και πάλι τους μικρούς μας αθλητές.

Το προπονητικό team αποτελούμενο από τους Λεμονίδη Νεοκλή, Δόλωμα Δήμητρα, Κολεντζαρίδη Θανάση, Βελή Χασάν, Σεβδυνίδου Μάρω, Σερμάκη Ιφιγένεια, Καζάκο Γιώργο και Στασινόπουλο Βασίλη είναι έτοιμο να υποδεχθεί παλιούς και νέους αθλητές μας.

Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, και ώρες 18:30-19:30

Πληροφορίες: Ολυμπία Στογιαννίδου 6974.826.640, Νεοκλής Λεμονίδης 6977.423.397, Δήμητρα Δόλωμα 6932.396.239.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των προπονήσεων

Από πέρσι λειτουργεί και τμήμα προσχολικής ηλικίας (baby basket) όπου η προπονήτρια μας Ιφιγένεια, συνδυάζοντας το μπάσκετ με την ψυχοκινητική, μαθαίνει στα παιδάκια δεξιότητες παίζοντας. Μια νέα πρόταση στην καθημερινή αθλητική απασχόληση των παιδιών προσχολικης ηλικίας, η οποία συνδυάζει την πολύπλευρη σωματική, κινητική και πνευματική ανάπτυξη με τις πρώτες τεχνικές και κινητικές δεξιότητες στην καλαθοσφαίριση. Οι στόχοι είναι η καλλιέργεια και η  ανάπτυξη αδρών και λεπτών κινήσεων, η σωστή στάση του σώματος, η ισορροπία, ο οπτικοκινητικός και αμφίπλευρος συντονισμός, η χωρική και ακουστική αντίληψη, η συγκέντρωση, η κοινωνικοποίηση, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσω ενός ευχάριστου και ψυχαγωγικού μαθήματος μπάσκετ. Επιπλέον αναπτύσσονται οι κινητικές δεξιότητες (βάδισμα, τρέξιμο, άλματα, χτύπημα-πέταγμα μπάλας, σουτ), ο ρυθμός και οι βασικές φυσικές ικανότητες (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία και επιδεξιότητα).